Het AVD examen

Het praktijkexamen verkeersdeelneming duurt 55 minuten. Op tijd aanwezig zijn is van groot belang natuurlijk. Je wilt namelijk niet gehaast en gestresst je examen afleggen.

Hierna maak je kennis met je examinator. Je examinator zal je uitleggen hoe het examen zal verlopen. Ook controleert hij je identiteitsbewijs en of je het motor theorie-examen in de afgelopen anderhalf jaar gehaald hebt. Op het terrein doet je examinator een kleine ogentest waarbij je het kenteken van een auto op ongeveer 25 afstand moet kunnen lezen. Ook kun je enkele vragen verwachten over het checken van de banden of de remmen, als voorbereiding op de rit.

Hierna begint je rit van ongeveer 35 minuten. De examinator zal samen met je rijinstructeur in zijn eigen auto achter jou aanrijden. Je krijgt aanwijzingen en opdrachten van je rijinstructeur via het ontvangertje in je helm.

Ik wil vrijblijvend kennismaken!

Wat toets de examinator vooral?


Belangrijkste om te zien voor de examinator is natuurlijk dat je veilig en zelfstandig kunt rijden. Ook of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers is van groot belang. De belangrijkste aandachtspunten zijn vooral;

  • kijkgedrag
  • je plaats op de weg
  • of je de verkeersregels goed toepast
  • of je ook in het verkeer de motor beheerst
  • Tijdens het examen krijg je alle gelegenheid om te laten zien dat jij een motor goed beheerst. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Hoe jij reageert op het overige verkeer en of je bepaalde situaties meester bent is belangrijker. Heb je voldoende in huis om voldoende en zelfstandig deel te nemen aan het verkeer dan heb je niks te vrezen!

    Direct zodra je terug bent in het CBR examencentrum krijg je te horen of je bent geslaagd. En met de begeleiding van Rijschool XXL kun je ervan uitgaan dat jij je examens in een één keer met succes afrondt!

 

Meld je vandaag nog aan voor je motorrijlessen bij Rijschool Spijkenisse XXL