Ook je bromfietsrijbewijs haal je bij rijschool Spijkenisse XXL

Om te mogen rijden op een scooter, brommer of bromfiets moet je een bromfietsrijbewijs halen. Ook voor dit rijbewijs dien je een theorie-examen en praktijkexamen te doen.Lees hieronder alles over beide examens en de vereisten.

Theorie-examen bromfietsrijbewijs halen

Het theorie-examen is de eerste stap voor het behalen van je bromfiets/scooter rijbewijs. Al vanaf 15,5 jaar mag je dit theorie-examen afleggen. Het theorie-examen bromfiets bestaat uit 50 vragen waarvan je er 44 of meer goed dient te hebben en het duurt ongeveer 30 minuten. Dit examen kun je zelf bij het CBR aanvragen. Klikt hiervoor op de onderstaande link.

Theorie-examen bromfiets reserveren

Praktijkexamen bromfietsrijbewijs halen

Tijdens het praktijkexamen bromfiets toets een examinator of je veilig en zelfstandig kunt rijden. De examinator let onder andere op:
 • je beheersing van de bromfiets
 • kijkgedrag
 • of je goed voorrang verleent
 • inhalen
 • in- en uitvoegen
 • rijden op kruispunten en rotondes

 • Het examen leg je standaard af op een bromfiets en duurt ongeveer 45 minuten waarvan de rit 25 minuten duurt.

  Dit praktijkexamen kunnen wij (als jouw rijschool) alleen voor je aanvragen.

  Rijschool machtigen

  Vanaf 1 juni 2021 moet je jouw opleider toestemming hebben gegeven om een praktijkexamen bromfiets of brommobiel voor jou te reserveren. Dat doe je via een machtiging op mijn.cbr.nl met je persoonlijke DigiD en het CBR-nummer van de opleider. ( 6569U5 )

  Tip: Wil je zo snel mogelijk na je 16de verjaardag lekker op je bromfiets kunnen rijden? Doe dan je theorie-examen een maand of 2 voor je 16de verjaardag. Zo kunnen wij je op of vlak na je 16de verjaardag inplannen voor je praktijkexamen en heb je het bromfietsrijbewijs binnen no time op zak!

   
  dd
  scooter rijles2
  Tony tijdens praktijkrijles
   
   

  Meld je vandaag nog aan voor je bromfietsrijlessen bij Rijschool Spijkenisse XXL